Nagy sa vracia do švédskej Elitserien, na rok sa upísal MODO

04.06.2012 Celý región

Örnsköldsvik 4. júna (TASR) - Slovenský hokejista Ladislav Nagy bude v budúcej sezóne pôsobiť vo švédskom klube MODO Hockey, s ktorým podpísal ročnú zmluvu. V pondelok o tom informovala oficiálna stránka účastníka Elitserien.

Tridsaťtriročný krídelník sa vracia do známeho prostredia, v meste Örnsköldsvik pôsobil už v sezóne 2010/11, pričom v 25 zápasoch zaznamenal 12 gólov a rovnaký počet asistencií, v následnej baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži pridal v 10 dueloch ďalších sedem bodov (3+4). "Každý, kto ho naposledy videl v našom drese, si je vedomý jeho kvalít. Mal by byť jedným z najlepších hráčov v súťaži a určite bude dôležitou súčasťou nášho kádra," uviedol generálny manažér klubu a bývalá hviezda zámorskej NHL Markus Näslund.

Nagy, ktorý minulú sezónu pôsobil v KHL v dresoch HC Lev Poprad a Dinama Minsk, si v rozhovore pre klubový web návrat do MODO pochvaľoval. "Som veľmi rád, že som späť. Bol som tu veľmi spokojný už počas môjho prvého angažmánu. Vtedy som cítil, že mám všetko, čo si môžem želať. Keď sa človek cíti dobre, ukáže sa to aj na ľade," povedal. "Páčia sa mi klub s pekným štadiónom a profesionálnym zázemím i mesto, ktoré dýcha hokejom, čo je pre nás hráčov veľmi dôležité. Dúfam, že svojimi gólmi a bodmi prispejem k úspechu tímu," dodal 94-násobný slovenský reprezentant, ktorý sa k tímu MODO pripojí koncom júla.

Nagyova prvá skúsenosť so švédskym klubovým hokejom siaha do sezóny 2004/05, keď vo farbách Mory odohral 19 zápasov s bilanciou 8 bodov (4+4). V NHL nastúpil v dresoch St. Louis, Phoenixu, Dallasu a Los Angeles celkovo na 435 zápasov so ziskom 311 bodov (115+196), v 18 dueloch play off pridal štyri body (2+2).
 

Vyberte región